Лидерът на водещата опозиционна сила в Турция Кемал Кълъчдароглу е бил нападнат

...
Лидерът на водещата опозиционна сила в Турция Кемал Кълъчдароглу е бил нападнат
Коментари Харесай

Нападнаха лидера на главната опозиционна партия в Турция

Лидерът на водещата опозиционна мощ в Турция Кемал Кълъчдароглу е бил атакуван през днешния ден от група мъже, само че бодигардовете му са го отвели в сигурност, заяви Ройтерс, базирайки се на партията и на видеозапис, написа Българска телеграфна агенция.

Председателят на Народнорепубликанската партия (НРП) е участвал на заравяне на турски боец, погубен в конфликти с приетата за терористична организация Кюрдската работническа партия (ПКК).

На видеозапис се вижда по какъв начин Кълъчдароглу минимум два пъти е ударен в главата, до момента в който телохранителите му се пробват да държат настрани гневната навалица.

Лидерът на НРП е съумял да напусне сцената и да влезе в къща наоколо, оповестиха турската телевизия НТВ и организация Демирйорен. Пред къщата по-късно се е събрала навалица, скандираща " ПКК вън ".

Кемал Кълъчдароглу е в положително положение и е отведен на безвредно място, сподели пред телевизия Хабертюрк Левент Гьок, народен представител на НРП.

Бронирана машина е откарала турския опозиционен водач Кемал Кълъчдароглу от мястото, където той бе атакуван от ядосаната навалица по време на погребението на погубен турски боец при конфликти с Кюрдската работническа партия (ПКК), заяви частната турска телевизия НТВ.

Лидерът на Народнорепубликанската партия участва на погребението в Анкара, когато група мъже започнаха да го удрят и ритат. Действията им са очевиден израз на митинг против опозицията, която е упреквана, че е работила в скришен съюз на локалните избори с прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), подозирана за връзки с ПКК, отбелязва " Дейли сабах ".

ДПН не издигна свои претенденти на изборите в огромните западни градове, с цел да усили възможностите на претендентите на опозиционната коалиция против тези, издигнати от партията на президента Реджеп Ердоган. Представители на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) осъдиха нападението и пожелаха на опозиционния водач да се съвземе бързо.

Телохранителите на Кълъчдароглу го водиха до близка къща, отблъсквайки тълпата, само че по-късно и там се насъбра група, която скандираше " ПКК вън ". Впоследствие водачът на НРП е бил изведен от къщата и откаран на несъмнено място с бронирана машина. Кемал Кълъчдароглу е в положително положение и е отведен на безвредно място, сподели пред телевизия Хабертюрк Левент Гьок, народен представител на НРП. Валийството на Анкара заяви, че във връзка със случая са подхванати законови дейности.

Кандидат-кметовете на НРП в Анкара и Истанбул победиха тези на партията на президента Реджеп Ердоган, съгласно досегашните резултати и серия повторни преброявания на гласове от изборите на 31 март. Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) внесе две тъжби за отменяне и повторение на вота в Истанбул с мотив за съществуване на " цялостна нелегитимност ", припомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР